Maltepe spor kulübü başkanlığına seçilen Cahit Durhan ve Yönetim kurulunun işleri çok zor ama imkansız değil
10 Haziran Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulda seçilen Maltepespor kulübü yönetim kurulunun işlerinin çok zor ama imkansız olmadığını vurgulamak istiyorum.
2016-17 sezonunda yapılan yanlış hoca ve futbolcu tercihleri ile sportif olarak başarısız olmuş dibe vurmuş Bölgesel Amatör lige düşmüş bir Maltepespor kulübünün yönetimini devraldılar.
Taşın altına ellerini değil vücutlarını koyacaklar.
2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör ligde 15 İstanbul takımı 5 erli 3 grupta mücadele edecekler.
Eğer bir değişiklik olmazsa bölgesel amatör lig statüsüne göre 12 grupta ilk sırayı alan şampiyon olan 12 takım eşleşerek baraj maçı oynayacaklar, bu maçları kazanan 6 takım direkt olarak 3.lige çıkacak.
Kaybeden 6 takım ise kendi aralarında eşleşerek 2.baraj maçları oynanacak ve kazanan 3 takım daha 3.lige çıkacak.
2017-18 sezonunda bölgesel Amatör ligden profesyonel 3.lige 9 takım çıkacak.
Bu statüye göre 5 li gruplarda 2.sırada yer alacak olan takım rahat olacak, 3.olacak takım Süper Amatör ligden gelen takım ile play out maçı oynayacak,gruplarında 4.ve 5.sıralarda yer alacak takımlar Süper Amatör lige düşecekler.
Maltepespor kulübü başkanı Cahit Durhan ve yönetim kurulu yapacakları görev bölümü sonrası kolları sıvayacaklar.
İcra kurulu, Futbol şubesi ve transfer komitesi oluşturulacak.
Yönetim kurulu yapacağı ilk toplantıda Maltepespor kulübünün 2017-18 sezonundaki hedeflerini belirlemeli ona göre bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışmalıdır.
Daha sonra transfer komitesi Maltepespor kulübünü belirlenen hedeflere taşıyabilecek kapasitede Bölgesel Amatör ligde bilgi birikimi ve donamımı olan, geçmişi başarılarla dolu deneyimli bir teknik sorumlu ve ekibi ile anlaşmalıdır.
Transfer komitesi ile teknik ekip iş birliği ile Bölgesel Amatör ligde belirlenen hedeflere takımı taşıyacak kapasitedeki futbolculardan oluşacak bir takım kurulmalıdır.
2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör ligde mücadele edecek olan Maltepespor kulübünün takım planlaması çok iyi yapılmalıdır.
Üst yapı ve Alt yapı olmak üzere yönetim ve teknik ekip ve futbolcu tercihlerinde ahbap çavuş ilişkileri değil de Liyakat aranmalıdır.
Öncelikle 3.ligden düşen takımda sözleşmeleri devam eden futbolcular değerlendirilmeli Bölgesel Amatör ligde oynayabilecek kapasitede olanlar ile görüşülerek anlaşma sağlanmalıdır.
Eğer bir değişiklik olmazsa Bölgesel Amatör ligde 2017-18 sezonunda uygulanacak statüye göre:
1989 veya daha büyük doğumlu olan futbolcular yaşı büyük Amatör futbolcu statüsünde olacaklar.
Yaşı büyük amatör futbolcu sayısı sınırlandırılmamakla beraber kulüpleri 18 kişilik müsabaka isim listesine oynasın veya oynamasın en fazla 5 yaşı büyük oyuncu yazabilecekler.
Müsabaka listesinde 5 ten fazla yaşı büyük oyuncu yazan kulüpler hükmen yenik sayılacaklar.
Bölgesel Amatör ligde 2017-18 sezonunda 1999-201 doğumlu futbolcular yaşı küçük futbolcu statüsünde olacaklar.
18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı küçük en az 2 futbolcu yazılacak, 1 yaşı küçük futbolcu yazılırsa müsabaka isim listesi 17 kişi olacak. müsabaka isim listesine yazılan 1 yaşı küçük futbolcu da müsabakada mutlaka oynatılacak.
Aksi taktirde takım hükmen yenik sayılacak.
2016-17 sezonunda profesyonel 3.ligden bölgesel amatör lige düşen takımların sözleşmeleri devam eden futbolcular 1 yıl daha profesyonel olarak takımlarında yer alabilecekler.
Ancak yaşı büyük statüsünde en fazla 5 futbolcu takımlarda oynayabilecek.
Eğer yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 5 ten az ise bu sayı yaşı büyük Amatör futbolcular ile 5 e tamamlanabilir.
Ayrıca Türkiye’de en az 1 yıl oturma izni olan 2001 ve sonra doğan en az 2 ve 2000 öncesi doğan 2 olmak üzere toplam 4 yabancı uyruklu futbolcu tescil edilebilir.
2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör lige katılan takımlar e fazla 24 futbolcu ve teknik adamlarının isimlerini Tff ye bildirmek zorundalar.
Bölgesel Amatör ligde teknik adam olarak UEFA Pro, UEFA A v,UEFA B ve UEFA C lisanslı Antrenörler görev yapabilecekler.
Yukarıda yazılan statüye göre Bölgesel Amatör lig sanıldığı kadar kolay bir lig değil.
Hatta profesyonel 3.ligden daha zor bir lig olduğunu iddia ediyorum.
2016-17 sezonunda profesyonel 3.ligde 30-40.000 tl peşinatla profesyonel futbolcu transferleri yapılmıştı.
2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör ligde en az 50-70 bin tl peşinatlar telaffuz ediliyor.
Bu sebeple Maltepespor kulübü başkanı Cahit Durhan ve yönetim kurulunun işlerinin çok zor ama imkansız olmadığını vurgulamak isterim.
Doğru takım planlaması, doğru Antrenör ve futbolcu tercihleri ile başarılı olabileceklerini düşünüyorum.
Yiğit düştüğü yerden kalkar sloganı ile yola çıkan Maltepespor kulübü başkanı Cahit Durhan ve ekibine2017-18 sezonunda başarılar diliyorum.
Allah utandırmasın.
Saygılarımla
Kadir Küçükay
222 Toplam görüntülenme, 1 Bugün