Yeni Maltepe Gazetesi
Advertisement
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Futbol
  • Magazin
  • Siyaset
  • Köşe Yazıları
  • WhatsApp
  • Editör Girişi
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Futbol
  • Magazin
  • Siyaset
  • Köşe Yazıları
  • WhatsApp
  • Editör Girişi
No Result
View All Result
Yeni Maltepe Gazetesi
No Result
View All Result
Home atletizm

Kadir Küçükay Yazıyor

by
27 Haziran 2017
in atletizm
0
Kadir Küçükay Yazıyor
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Maltepe spor kulübü başkanlığına seçilen Cahit Durhan ve Yönetim kurulunun işleri çok zor ama imkansız değil

 

10 Haziran Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulda seçilen Maltepespor kulübü yönetim kurulunun işlerinin çok zor ama imkansız olmadığını vurgulamak istiyorum.

2016-17 sezonunda yapılan yanlış hoca ve futbolcu tercihleri ile sportif olarak başarısız olmuş dibe vurmuş Bölgesel Amatör lige düşmüş  bir Maltepespor kulübünün yönetimini devraldılar.

Taşın altına ellerini değil vücutlarını koyacaklar.

2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör ligde 15 İstanbul takımı 5 erli 3 grupta mücadele edecekler.

Eğer bir değişiklik olmazsa bölgesel amatör lig statüsüne göre 12 grupta  ilk sırayı alan şampiyon olan 12 takım eşleşerek baraj maçı oynayacaklar, bu maçları  kazanan 6 takım direkt olarak 3.lige çıkacak.

Kaybeden 6 takım ise kendi aralarında eşleşerek 2.baraj maçları oynanacak ve kazanan 3 takım daha 3.lige çıkacak.

2017-18 sezonunda bölgesel Amatör ligden profesyonel 3.lige 9 takım çıkacak.

Bu statüye göre 5 li gruplarda 2.sırada yer alacak olan  takım rahat olacak, 3.olacak takım Süper Amatör ligden gelen takım ile play out maçı oynayacak,gruplarında 4.ve 5.sıralarda yer alacak  takımlar Süper Amatör lige düşecekler.

Maltepespor kulübü başkanı Cahit Durhan ve yönetim kurulu yapacakları görev bölümü sonrası kolları sıvayacaklar.

İcra kurulu, Futbol şubesi ve transfer komitesi oluşturulacak.

Yönetim kurulu yapacağı ilk toplantıda Maltepespor kulübünün 2017-18 sezonundaki hedeflerini belirlemeli ona göre bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışmalıdır.

Daha sonra transfer komitesi Maltepespor kulübünü belirlenen hedeflere taşıyabilecek kapasitede Bölgesel Amatör ligde bilgi birikimi ve donamımı olan, geçmişi başarılarla dolu deneyimli bir teknik sorumlu ve ekibi ile anlaşmalıdır.

Transfer komitesi ile teknik ekip iş birliği ile Bölgesel Amatör ligde belirlenen hedeflere takımı taşıyacak kapasitedeki futbolculardan oluşacak bir takım kurulmalıdır.

2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör ligde mücadele edecek olan Maltepespor kulübünün takım planlaması çok iyi yapılmalıdır.

Üst yapı ve Alt yapı olmak üzere yönetim ve teknik ekip ve futbolcu  tercihlerinde ahbap çavuş ilişkileri değil de Liyakat aranmalıdır.

Öncelikle 3.ligden düşen takımda sözleşmeleri devam eden futbolcular değerlendirilmeli Bölgesel Amatör ligde oynayabilecek kapasitede olanlar ile görüşülerek anlaşma sağlanmalıdır.

Eğer bir değişiklik olmazsa Bölgesel Amatör ligde 2017-18 sezonunda uygulanacak statüye göre:

1989 veya daha büyük  doğumlu olan futbolcular yaşı büyük Amatör futbolcu statüsünde olacaklar.

Yaşı büyük amatör futbolcu sayısı sınırlandırılmamakla beraber kulüpleri 18 kişilik müsabaka isim listesine oynasın veya oynamasın en fazla 5 yaşı büyük oyuncu yazabilecekler.

Müsabaka listesinde 5  ten fazla yaşı büyük oyuncu yazan kulüpler hükmen yenik sayılacaklar.

Bölgesel Amatör ligde 2017-18 sezonunda 1999-201 doğumlu futbolcular yaşı küçük futbolcu statüsünde olacaklar.

18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı küçük en az 2 futbolcu yazılacak, 1 yaşı küçük futbolcu yazılırsa müsabaka isim listesi 17 kişi olacak. müsabaka isim listesine yazılan 1 yaşı küçük futbolcu da  müsabakada mutlaka oynatılacak.

Aksi taktirde takım hükmen yenik sayılacak.

2016-17 sezonunda profesyonel 3.ligden bölgesel amatör lige düşen takımların sözleşmeleri devam eden futbolcular 1 yıl daha profesyonel olarak takımlarında yer alabilecekler.

Ancak yaşı büyük statüsünde en fazla 5 futbolcu takımlarda oynayabilecek.

Eğer yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 5 ten az ise bu sayı yaşı büyük Amatör futbolcular ile 5 e tamamlanabilir.

Ayrıca Türkiye’de en az 1 yıl oturma izni olan 2001 ve sonra doğan en az 2 ve 2000 öncesi doğan 2 olmak üzere toplam 4 yabancı uyruklu futbolcu tescil edilebilir.

2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör lige katılan takımlar e fazla 24 futbolcu ve teknik adamlarının isimlerini Tff ye bildirmek zorundalar.

Bölgesel Amatör ligde teknik adam olarak UEFA  Pro, UEFA  A v,UEFA B ve UEFA C lisanslı Antrenörler görev yapabilecekler.

Yukarıda yazılan statüye göre Bölgesel Amatör lig sanıldığı kadar kolay bir lig değil.

Hatta profesyonel 3.ligden daha zor bir lig olduğunu iddia ediyorum.

2016-17 sezonunda profesyonel 3.ligde 30-40.000 tl peşinatla  profesyonel futbolcu transferleri yapılmıştı.

2017-18 sezonunda Bölgesel Amatör ligde en az 50-70 bin  tl peşinatlar telaffuz ediliyor.

Bu sebeple Maltepespor kulübü başkanı Cahit Durhan ve yönetim kurulunun işlerinin çok zor ama imkansız olmadığını vurgulamak isterim.

Doğru takım planlaması, doğru Antrenör ve futbolcu tercihleri ile başarılı olabileceklerini düşünüyorum.

Yiğit düştüğü yerden kalkar sloganı ile yola çıkan Maltepespor kulübü başkanı Cahit Durhan ve ekibine2017-18 sezonunda  başarılar diliyorum.

Allah utandırmasın.

 

Saygılarımla

Kadir Küçükay

 

 

 

 

 

 

 

 222 Toplam görüntülenme,  1 Bugün

Previous Post

Yılmaz Volkan Dostlarına İftar Verdi

Next Post

Fenerbahçe Bağlarbaşısporu 3-0 Yendi

Related Posts

MALTEPE ORTA OKULLAR ARASI 23 NİSAN ATLETİZM YARIŞI YAPILDI
atletizm

MALTEPE ORTA OKULLAR ARASI 23 NİSAN ATLETİZM YARIŞI YAPILDI

by kadir
24 Nisan 2018
KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR
atletizm

KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR

by
18 Nisan 2018
KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR
atletizm

KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR

by
26 Mart 2018
KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR
atletizm

KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR

by
19 Mart 2018
KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR
atletizm

KADİR KÜÇÜKAY YAZIYOR

by
6 Mart 2018
Next Post
Fenerbahçe Bağlarbaşısporu 3-0 Yendi

Fenerbahçe Bağlarbaşısporu 3-0 Yendi

Please login to join discussion

Browse by Category

  • atletizm
  • basketbol
  • EĞİTİM
  • FUTBOL
  • futbol
  • Genel
  • güncel
  • köşe yazıları
  • Magazin
  • siyaset
  • voleybol

Kategoriler

  • atletizm
  • basketbol
  • EĞİTİM
  • FUTBOL
  • futbol
  • Genel
  • güncel
  • köşe yazıları
  • Magazin
  • siyaset
  • voleybol

© 2020 Yeni Maltepe Gazetesi

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Futbol
  • Magazin
  • Siyaset
  • Köşe Yazıları
  • WhatsApp
  • Editör Girişi

© 2020 Yeni Maltepe Gazetesi