Maltepespor çok iyi bir Santrfor transfer etmelidir.
Maltepesporun gol atma sorunu çözülmeli:
3.lig temsilcimiz Maltepespor ligin 2.yarısının ilk maçında kendi saha ve seyircisinin önünde Darıca Gençlerbirliği takımına 1-0 yenildi.
Devre arası ara transferde 11 futbolcu ile yollar ayrıldı, yerlerine 11 oyuncu alındı ama Maltepespor takımının asıl sorunu gol yollarında etkili olunamayışı gol atamıyoruz.
Bu sebeple öncelikle gol yollarında etkili, gol vuruşu iyi bir santrfor mutlaka alınmalıdır.
Bu hafta oynadığımız Darıca Gençlerbirliği kulübü Abuzer Gaffar Toplu gibi gölcü bir santrfor oyuncusu olmasına rağman alternetif olarak Denizli Büyükşehir Belediyespor takımından Özer Kutlu’yu transfer ederek,hücum bölgesinde rekabet ortamı oluşturmuşlar.
Maltepespor Darıca Gençlerbirliği maçında ilk on birce kaleci Emre Aydın, sağ bek Muzaffer Özkaya, sağ stoper Hasan Dülgeroğlu, orta saha sağ kenar Kerim deler, göbekte Savaş Yorulmaz, sağ önde Samet Eker, sol önde Tugay Yıldırım olma üzere 7 oyuncusu ile ara transferde gelen sol stoper Vijdan Aladağ, sol bek Hüseyin Rüzgar, orta saha sol kenar Emre Avcı, santrfor Hacı Ömer Doğru ile sonradan oyuna giren orta saha sol kenar Feyyaz Yaşar ,Santrfor Orçun Selduman olmak üzere toplam 6 oyuncu sahada görev yaptılar.
Devre arasında Antalya’da yapılan kampta oynanan Manavgatspor hazırlık maçında 6 gol atan takımı duyunca umutlanmıştık ama Darıca Gençlerbirliği maçında 4 net gol pozisyonunu değerlendirilemedik ve sahadan 1-0 yenik ayrıldık.
Maltepespor takımının mücadelesi oynanan oyun iyi gol pozisyonları da üretiliyor ama maalesef sonuçlandırma yok.
Atamayana atarlar sözünün ne kadar geçerli olduğunu bu maçta yaşadık.
Kendi saha ve seyircimizin önünde grupta 2.sıraya yükselen Darıca Gençlerbirliği takımına karşı girilen net gol pozisyonlarını değerlendiremezseniz maçı kazanmanız mümkün olmaz.
Ligin 18.haftasında kendi sahamızda oynayacağımız 8 maçı kazanmak durumunda iken ilk maçı kaybediyoruz.
19,hafta düşme hattındaki rakibimiz Denizli Büyüşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacağız.
Çok genç oyunculardan oluşan bir takım ile 6 puanlık maça çıkacağız.
Maltepespor bu deplasmandan mutlaka puan çıkarmalı, Darıca Gençlerbirliği yenilgisini telafi etmelidir.
Stoper Vijdan Aladağ bu maçta gördüğü sarı kart sebebiyle 4 sarı kart cezalısı durumuna düştü, Denizli maçında oynayamayacak.
Kısacası Maltepespor için ligin 2.yarısının ilk 5 maçı ço önemli.
Bu hafta Denizli Büyükşehir Belediyespor (d)
Orhangazispor
Orduspor (d)
Diyarbekirspor ile oynanacak maçlar ligde kalma yolunda belirleyici olacaktır düşüncesindeyim.
Bu sebeple zor olmasına rağmen korkulu rüya görmemek için derhal çok çok kaliteli bir santrfor transfer edilmelidir.
İyi futbolcular Ligden düşme hattındaki kulüplere transfer olmak istemezler bunu biliyoruz ama iyi araştırma yapıldığında bu cesareti gösterecek risk alabilecek futbolcular da bulunabilir.
Maltepesporun işi zor ama imkansız değil.
Saygılarımla
Kadir Küçükay
594 Toplam görüntülenme, 2 Bugün