2016-17 sezonunda 3.lig 3.grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Maltepesporun muhtemel on biri şekilleniyor
Yeşil Bursa hazırlık maçında sahaya çıkan 1.takım
Yeşil Bursa Hazırlık maçında sahaya çıkan 2.takım
Edirnespor Hazırlık maçında sahaya çıkan 1.takım
Edirnespor Hazırlık maçında sahaya çıkan 2.takım
Anagold Erzincanspor Hazırlık maçında sahaya çıkan takım
Kocaelispor hazırlık maçında sahaya çıkan takım
Erokspor hazırlık maçında sahaya çıkan alternatif oyunculardan oluşan takım
Maltepespor takım kadrosu şekilleniyor:
2016-17 sezonunda 3.lig 3.grupta mücadele edecek olan Maltepesporun takımında ilk on birde oynayacak muhtemel kadro oynanan hazırlık maçları sonrası belirleniyor.
Afyonkarahisar Hazırlık kampında oynanan Yeşil Bursa, Batman Petrolspor, Edirnespor, Anagold Erzincanspor ve kamp dönüşü oynanan Kocaelispor ve Erokspor maçlarında Teknik sorumlu Yücel Çolak hoca ligde oynatabileceği ilk on bir kişiyi belirleme adına tüm futbolcularına şans verdi.
Futbolcuların oynanan hazırlık maçlarında gösterdikleri performans sonucunda Darıca G.b deplasman maçında sahaya süreceği ilk on bir kişilik kadro yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
Tüm maçları izledikten sonra Muhtemel kadronun aşağıdaki şekilde olması bekleniyor:
Kalede Engin Olgun,1.bölge defans sağ bek Emrah Cülen, Sağ Stoper Hasan Dülgeroğlu, sol stoper Uğurcan Arslantürk, sol bek Aykut Karaman,2.bölge Sağ Göbek Muzaffer Özkaya, sol Göbek Gökhan Günaydın, ofansif Orta Saha(Forvet Arkası) Veysi Öz,3.bölge Hücum Sağ Ön Samet Eker, Sol Ön Volkan Serim, Santrfor Erhan Göç şeklinde olması ihtimali yüksek.
Alternatif oyuncular ise Kalede Emre Aydın, Sağ bekte Hikmet Cem Kıran, Stoperler Erencan Özçelik ve Cantürk Güngör, Sol bekte Sertaç Kayatekin, Orta saha göbekte Kerim Deler, forvet arkasında Savaş Yorulmaz,Berke Alazkan, Hücumda Sağ önde Tugay Yıldırım, sol önde Tolga Aydın şeklinde olabilir.
Maltepespor Teknik sorumlusu Yücel Çolak hocamız 2016-17 sezonunda sahada mücadele edecek olan ilk on biri belirlemekte fazla zorlanmayacağı düşünülüyor,
Alternatif oyuncuların ilk on birde oynayan oyuncular ile rekabet edecek düzeyde olmadıkları, banko oynayan oyuncuların da rahat olacağı gerçeğini de vurgulamalıyız.
Bu durum Maltepespor takımı için dezavantajdır, kulübede bekleyen oyuncuların ilk on birde oynayan oyuncular ile rekabet edecek düzeyde olmaları ve sahada iyi oynamayan futbolcuları iyi oynamaya mücadele etmeye zorlamaları gerekir.
Maltepespor takımının oynadığı hazırlık maçlarını izlediğimizde Futbolcuların saha içi performanslarının beklenilen düzeyde olmadığı görüldü.
Her ne kadar hazırlık maçlarının ölçü olmadığı düşünülse de yine de alınan skorlara bakıldığında Maltepespor takımının henüz lige hazır olmadığı, eksiklerin bulunduğunu söyleyebiliriz.
Öncelikle 2.bölgede Orta saha göbekte oyunu yönlendirecek, kenarlara ve defans arkalarına, aralara final pasları atabilecek yaratıcı özellikli lider bir oyuncuya ihtiyaç olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Ayrıca takımın isabetli pas yüzdesi çok düşük, yeterince hazırlık pasları ile ayağa ve dikine oyun oynanmıyor, topu ayağına alan havadan yüksek oynuyor, rakip defansın arkasına uzun toplar atılıyor.
Hücum oyuncuları da önde baskı yapmaktan rakip stoperlerle hava toplarında mücadele etmekten gol vuruşu yapmaya güçleri kalmıyor.
Yücel Çolak Hocamız da bu havadan oyun sisteminde ısrar etmemeli, Futbolcular topu yere indirmeli,kenarlardan bel hizasında yan ortalar ile ceza sahasında pozisyon aranmalıdır.
Maltepespora 2016-17 sezonunda başarılar diliyoruz.
596 Toplam görüntülenme, 2 Bugün