Özel Kanca Anaokulları kurucusu ve koordinatörü Özlem Kanca Çocukların okul öncesi eğitimlerinin şart olduğunu söyledi
Öğrenci velisi Çocuk Doktoru Kıymet Binnetoğlu
Psikolog Murat Atilla
Çocuklara mutlaka okul öncesi eğitim verilmelidir:
Özel Kanca Ana okulları kurucusu ve Koordinatörü Özlem Kanca Anne Baba tutumları ve çocukla İletişim becerileri konulu seminerde öğrenci velilerine hitaben kısa bir konuşma yaptı.
Özlem Kanca Ana okullarının çocukların ilk öğretime hazır olmalarına yardımcı olduğunu , ilk okula başlayacak olan çocukların bazı temel beceriler kazandıklarını.
Annelerinin çalışmaları sebebiyle ayrı kalmaya alışık olan çocukların ihtiyaçlarını konuşarak ya da başka biçimlerde ifade edebilen, yürüme koşma gibi kaba motor fonksiyonları gelişmiş olan çocuklar hangi yaşta olursa olsun Ana okuluna başlayabilirler dedi.
Özlem Kanca Konuşma, Yemek yememe, hırçınlık, saldırganlık, büyüklerden ayrılamama, aşırı hareketlilik gibi sorunları olan çocukların mutlaka Ana Okullarına gönderilmeleri gerektiğini vurguladı.
Okul öncesi eğitimde çocuklar sosyal, duygusal, fiziksel, zihinsel bir çok beceri kazanır ve gelişirler,Paylaşmayı sıra beklemeyi, kurallara uymayı, karşılıklı konuşmayı, oyun kurmayı, yaşıtları ile çıkan çatışmaları ve diğer çocukların haklarına saygılı olmayı öğrenirler.
Yemek uyku tuvalet gibi becerileri kazanmak, anne babadan ayrı kalmak, duygusal gelişimlerine katkıda bulunarak kendilerine güvenlerini arttırır.
Ana okullarında kesme, yapıştırma, boyama, kalem kullanma gibi faaliyetlerin düzenli olarak yapılması ise çocukların ince motor becerilerini geliştirir. ayrıca koşma, zıplama, fırlatma, tırmanma gibi faaliyetleri ile de kaba motor fonksiyonlarını kullanır ve geliştirir.
Nesneleri eşleştirme sınıflandırma, ölçme, gözlem yapma ve fikir üretimi gibi çeşitli faaliyetleri çocuğun matematik ve bilim becerilerinin gelişmesini sağlar, canlandırma taklit ve hayali oyunlar sayesinde de hayal gücü gelişir.
Arkadaşları ve öğretmenleri ile konuşmak dil becerilerini geliştirir, kitapları inceleme, boyama ve çizimler yapmak, arkadaşlarına mektup yazmak gibi faaliyetleri ile de dikkat ve konsantrasyonun artmasına, erken okuma, yazma yetilerinin gelişmesine yardımcı olur.
Ana okulu çocuğun yaratıcı yönlerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarma açısından da çok önemlidir dedi.
Özel Kanca Ana okulu kurucusu ve koordinatörü Özlem Kanca çocuklara okul öncesi eğitimin şart olduğunu vurguladı.
.
577 Toplam görüntülenme, 1 Bugün